Detail kurzu

ON-LINE KURZ: Daňově uznatelné náklady 2021

1. VOX a.s.

Popis kurzu

Online kurz pracuje s problematikou daňových/nedaňových nákladů a základním principem jejich uplatnitelnosti v ZDP včetně řešení v pokynu D-22. Lektorka vás seznámí s jednotlivými druhy nákladů a úpravami základu daně v podmínkách roku 2021. Naučíte se také rozpoznat správný okamžik a titul zaúčtování nákladu/výnosu.

Obsah kurzu

Vymezení nákladů/výdajů – předpisy, definice, členění nákladů, časové rozlišení nákladů a výnosů, správný okamžik zaúčtování nákladu/výnosu a titul pro zaúčtování.
Náklady spojené se zaměstnanci (cestovní náhrady, zaměstnanecké benefity, ochranné prostředky atd.).
Daňově uznatelné náklady a jejich praktické promítnutí na příkladech (majetek – účetní a daňové odpisy, technické zhodnocení, zůstatková cena majetku prodaného, zlikvidovaného, vyřazeného, leasing; pohledávky – opravné položky, odpis pohledávky, apod.; problematika daňových rezerv; podmínka zaplacení u sociálního a zdravotního pojištění, reklamní předměty/vzorky atd.).
Nedaňové náklady a jejich praktické promítnutí na příkladech (daňová uznatelnost zaplacením u smluvních sankcí, úroků ze zápůjček a úvěrů od FO, pokuty, penále, úroky z prodlení, manka a škody, finanční náklady, reprezentace, pohoštění, dary, náklady na příjmy apod.).
Úhrady daní a daňová uznatelnost.
Další vybrané daňově uznatelné náklady.
Další vybrané daňově neuznatelné náklady.
Úpravy základu daně dle § 23 ZDP.
Důležité judikáty k daňovým nákladům.
Změny 2020/2021.

Cílová skupina

Školení je určeno pro účetní různého stupně pokročilosti, daňové poradce, auditory a podnikatele, kteří využijí tuto problematiku v praxi.

Poznámka k ceně

kód: 2040340 - 1 950 Kč + DPH Základní cena

Kontaktní osoba

Jana Pružinová
+420 226 539 670
vox@vox-kurzy.cz

Hodnocení




Organizátor