Detail kurzu
HACCP - jasně a srozumitelně
TSM, spol. s r.o.
Popis kurzu
Cílem kurzu je seznámit účastníky s problematikou
systému HACCP v potravinářských provozech (stravování, výroba potravin),
dále s principy systému HACCP a s postupy zavádění systému v praxi.
Provedeme analýzu rizik a nebezpečí a naučíme se stanovit kritický bod.
Absolventi kurzu získají informace a návod, jak vytvořit a zavést systém
HACCP ve vlastním provozu.
Seminář je určen všem, kteří se chtějí o systému HACCP dozvědět více, zejména pracovníkům, kteří jsou za systém HACCP zodpovědní.
Obsah kurzu:
Seminář je určen všem, kteří se chtějí o systému HACCP dozvědět více, zejména pracovníkům, kteří jsou za systém HACCP zodpovědní.
Obsah kurzu:
- Úvod do HACCP (legislativní zakotvení ČR, EU, Codex Alimentarius)
- Program nezbytných předpokladů (DDD, SVP, SHP, sanitační řád)
- Popis produktu
- Popis použití produktu
- Sestavení proudových diagramů
- Hodnocení rizika
- Stanovení kritických kontrolních bodů a kontrolních bodů
- Stanovení kritických mezí pro kritické kontrolní body
- Monitoring kritických kontrolních bodů
- Nápravná opatření
- Ověření systému HACCP
- Dokumentace systému HACCP
- Přezkoumání systému HACCP (plán požadavky a stanovení pro interní audit)
Obsah kurzu
Cílem kurzu je seznámit účastníky s problematikou systému HACCP v potravinářských provozech (stravování, výroba potravin), dále s principy systému HACCP a s postupy zavádění systému v praxi. Provedeme analýzu rizik a nebezpečí a naučíme se stanovit kritický bod. Absolventi kurzu získají informace a návod, jak vytvořit a zavést systém HACCP ve vlastním provozu.Seminář je určen všem, kteří se chtějí o systému HACCP dozvědět více, zejména pracovníkům, kteří jsou za systém HACCP zodpovědní.
Obsah kurzu:
- Úvod do HACCP (legislativní zakotvení ČR, EU, Codex Alimentarius)
- Program nezbytných předpokladů (DDD, SVP, SHP, sanitační řád)
- Popis produktu
- Popis použití produktu
- Sestavení proudových diagramů
- Hodnocení rizika
- Stanovení kritických kontrolních bodů a kontrolních bodů
- Stanovení kritických mezí pro kritické kontrolní body
- Monitoring kritických kontrolních bodů
- Nápravná opatření
- Ověření systému HACCP
- Dokumentace systému HACCP
- Přezkoumání systému HACCP (plán požadavky a stanovení pro interní audit)
Cílová skupina
Veřejný kurz
Kontaktní osoba
Ing. Irena Spirová, LL.M
+420 517 333 699
info@tsmvyskov.cz