Detail kurzu

Účetnictví a daňová evidence v programu POHODA - rekvalifikace (MŠMT ČR)

Středisko vzdělávání s.r.o.

Popis kurzu

V akreditovaném kurzu (MŠMT ČR) se naučíte účtovat prostřednictvím ekonomického a účetního softwaru POHODA. Po absolvování kurzu obdržíte celostátně platný certifikát a budete schopni vést samostatně účetnictví podnikatelským subjektům.

Absolvent umí samostatně vést účetnictví a daňovou evidneci v ekonomickém účetním programu POHODA. Orientuje se v zákonné právní úpravě účetnictví, umí účtovat o dlouhodobém majetku, o zásobách, o krátkodobém finančním majetku a bankovních úvěrech, o zúčtovacích vztazích, o nákladech a výnosech. Zná kapitálové účty a dlouhodobé závazky, rezervy, členění daní a daňové dopady a umí uzavřít účetní období. Zná zákonné předpisy upravující problematiku daňové evidence, umí evidovat doklady, umí účetně řešit veškeré situace, se kterými je možné se v daňové evidence setkat. Orientuje se v DPH, umí zpracovávat mzdy a daňová přiznání k dani z příjmů fyzických osob.

Rozsah: 170 hodin + písemná závěrečná zkouška (5 hodin)

Obsah kurzu

Osnova: BOZP, základy podvojného účetnictví, krátkodobý finanční majetek, zásoby materiálu, zboží a vlastní výroby, dlouhodobý majetek, zúčtovací vztahy, mzdy, daně a dotace, náklady a výnosy, účty časového rozlišení, kapitálové účty a dlouhodobé závazky, rezervy, neuhrazené pohledávky, leasing a uzavření účetního období. Právní úprava daňové evidence, charakteristika a zásady vedení daňové evidence, evidence příjmů a výdajů v peněžním deníku, evidence pohledávek a závazků, daňové a nedaňové výdaje, složky majetku a zdrojů financování, leasing, automobil v podnikání, cestovní náhrady, stravné, uzavření daňové evidence, DPH, mzdy a zaměstnanci, daňové přiznání k dani z příjmů fyzických osob a silniční daň, práce v ekonomickém účetním programu POHODA.

Cílová skupina

Kurz je určen pro začátečníky nebo pro ty, kteří si chtějí oprášit základní znalosti a nabýt nové dovednosti z oblasti účetnictví a daňové evidence. Kurz je vhodný pro zájemce, kteří se chtějí uplatnit na trhu práce v profesi „samostatný/á účetní“, popř. chtějí podnikat a vést samostatně daňovovu evidenci.

Certifikát Certifikát s celostátní platností, akreditováno MŠMT ČR. Poznámka k ceně

Sleva pro nezaměstnané 5%, v ceně jsou studijní materiály.

Kontaktní osoba

Ing. Martina Smolíková
+420 775 791 340
info@vsostrava.com

Hodnocení




Organizátor