Základy sommeliérství

Základní informace
Přihlásit se na kurz

Popis kurzu

poznání zásad při podávání vína, jeho příprava před podáváním

  • parametry servisu na degustace
  • snoubení pokrmů s jednotlivými druhy vín
  • historie révy vinné, základní odrůdy révy vinné v gastronomii
  • vinařské oblasti ve světě, druhy světových vín
  • praktické ukázky servírování vína

Cílová skupina

široká veřejnost, zájemci o danou problematiku, milovníci vína

Obsahová náplň

  • poznání zásad při podávání vína, jeho příprava před podáváním
  • parametry servisu na degustace
  • snoubení pokrmů s jednotlivými druhy vín
  • historie révy vinné, základní odrůdy révy vinné v gastronomii
  • vinařské oblasti ve světě, druhy světových vín
  • praktické ukázky servírování vína

Délka a organizace kurzu

1. den – teoretická + praktická (ochutnávky kvalitních vín vybraných druhů) výuka – v areálu Mendelovy univerzity v Brně.

Ing. Kamil Prokeš – mistr ČR v sekání sektů, pravidelný účastník sommeliérských soutěží, enolog vinařství Proqin, asistent na Ústavu vinohradnictví a vinařství

2.den – návštěva Národního salonu vín ve Valticích (program A1 – volná degustace http://www.salonvin.cz/salon-vin/oteviraci-doba-programy/)

Termíny kurzů

Otvírá se podle zájmu.

Kontakt a místo konání

Kontaktní údaje
Zdeňka Šobová, Ing.
tel:
+420 545 135 *** zobrazit

e-mail:
odov.icv@... zobrazit


Adresa
Zemědělská 5, 613 00 Brno, 61300 Brno