Základy sommeliérství

Základní informace
Přihlásit se na kurz

Popis kurzu

Kurz pro milovníky vína, pochopení souvislostí o víně, potěší Vaši mysl, srdce i chuťové pohárky.

Cílová skupina

široká veřejnost, zájemci o danou problematiku, milovníci vína

Obsahová náplň

historie a význam slova sommelier sommelier a jeho význam a funkce rozdělení vín v ČR a ve světě významné vinařské oblasti ve světě, druhy světových vín (praktická ukázka vín z těchto oblastí) historie révy vinné, základní odrůdy révy vinné v gastronomii (praktická ukázka vín) popis vín – vzhled, vůně, chuť, celkový dojem (praktická ukázka s víny) hodnocení vína a hodnotící systémy (praktická ukázka vín) zásady při podávání vína, jeho příprava před podáváním, skladování vína snoubení pokrmů s jednotlivými druhy vín (s praktickou ukázkou snoubení vín s drobným občerstvením) parametry servisu a praktické ukázky servírování (šumivé, bílé a červené víno)

V průběhu kurzu ochutnáte min. 30 vzorků vín.

Rozsah kurzu: 2 dny, teoretická + praktická výuka v areálu Mendelovy univerzity v Brně (Zemědělská 5), 6 vyuč.hodin/denně.

Termíny kurzů

17.01.2018 - 18.01.2018

Kontakt a místo konání

Kontaktní údaje
Zdeňka Šobová, Ing.
tel:
+420 545 135 *** Zobrazit

e-mail:
odov.icv@... Zobrazit


Adresa
Zemědělská 5, 613 00 Brno, 61300 Brno

O organizátorovi

Kontaktní údaje
tel:
+420 545 135 *** Zobrazit

e-mail:
czv@... Zobrazit

web: www.icv.mendelu.cz/cz

Adresa
Institut celoživotního vzdělávání - Mendelova univerzita v Brně
Zemědělská 5, Brno Zobrazit na mapě

Hodnocení kurzu

(hlasujte)