Detail kurzu

Písemná komunikace I.: gramatika, stylistika, dokument, akreditovaný 1 denní kurz

TIMING Praha

Popis kurzu

Předat podstatné znalosti a zejména schopnost správně a efektivně písemně komunikovat. Objevit potenciál účastníka dle osobnosti, věku, pohlaví, postavení, vzdělání, osobních cílů a aktuálních úkolů.

Obsah kurzu

Program:

Psaný text a mluvené slovo, specifika psaného textu. Nejčastější gramatické, stylistické a logické chyby v psaném textu. Rizika nedorozumění a jak se jich vyvarovat. Identifikace chyb a optimalizace textu. Tvorba vybraných dokumentů. Hledání podstatných informací v psaném textu, identifikace jádra sdělení. Osnova a její kritické hodnocení. Tvorba anotace a její kritické hodnocení, reflektivní analýza textu. Briefing psaného textu, tvorba, posouzení jeho kvality. Obchodní korespondence. Argumentace, rozdíl mezi faktem a argumentem, co je to pseudoargument. Rekonstrukce psaného textu a reflexe jeho struktury.

Rozsah: 7 hodin; kurz probíhá od 9:00 do 16:00. Není-li dohodnuto jinak, koná se kurz na adrese: Na Poříčí 12, 115 30 Praha 1.

Elektronická přihláška: http://www.timing.cz/…ezentace.php

Cílová skupina

Manažeři, specialisté, prodejci, tiskoví mluvčí, asistenti a sekretářky, členové projektových týmů, výrobní školitelé, právníci, autoři manuálů, směrnic, reklamních i odborných textů.

Certifikát certifikát o úspěšném absolvování Poznámka k ceně

možné slevy viz http://www.timing.cz/slevy.php

Kontaktní osoba

RNDr. Jiří Weinberger
+420 604 102 815
timing@timing.cz

Hodnocení




Organizátor