Zpracování masa a výroba masných výrobků

Základní informace
Přihlásit se na kurz

Popis kurzu

rozšíření kvalifikace a odbornosti v oblasti zpracování masa a výroby masných výrobků

Cílová skupina

Pro koho je kurz určen:

Všem, kteří chtějí získat nové poznatky ze zpracování masa a výroby masných výrobků, chtějí si rozšířit svoji kvalifikaci a odbornost.

Obsahová náplň

Obsah kurzu
-Produkce a spotřeba masa v ČR

  • Jakost masa a parametry jakosti, metody hodnocení jakosti, odchylky
  • Legislativa – právní předpisy ČR a EU
  • Jatečnictví (včetně zpeněžování)
  • Bourání masa
  • Chlazení a zmrazování masa
  • Suroviny a operace v masné výrobě
  • Solení a vaznost masa
  • Rozdělení masných výrobků
  • Trvanlivé masné výrobky
  • Vady masných výrobků
  • Balení masa a masných výrobků, obaly
  • Zpracování živočišných tuků
  • Praktická výroba tepelně opracovaných masných výrobků- vařeného výrobku, drobného masného výrobku, tyčového salámu aj.

Termíny kurzů

23.01.2018 - 26.01.2018

Kontakt a místo konání

Kontaktní údaje
Zdeňka Šobová, Ing.
tel:
+420 545 135 *** Zobrazit

e-mail:
zdenka.sobova@... Zobrazit


Adresa
Zemědělská 5, 61300 Brno

O organizátorovi

Kontaktní údaje
tel:
+420 545 135 *** Zobrazit

e-mail:
czv@... Zobrazit

web: www.icv.mendelu.cz/cz

Adresa
Institut celoživotního vzdělávání - Mendelova univerzita v Brně
Zemědělská 5, Brno Zobrazit na mapě

Hodnocení kurzu

(hlasujte)