Zpracování masa a výroba masných výrobků

Základní informace
Přihlásit se na kurz

Popis kurzu

rozšíření kvalifikace a odbornosti v oblasti zpracování masa a výroby masných výrobků

Cílová skupina

Pro koho je kurz určen:

Všem, kteří chtějí získat nové poznatky a informace ze zpracování masa a výroby masných výrobků, chtějí si rozšířit odbornost. Pro širokou veřejnost a milovníky masa, zaměstnance v provozech, faremní zpracovatele.

Obsahová náplň

Obsah kurzu:

Jatečnictví (základní operace a jejich význam na jakostní parametry) Bourání masa (zejména třídění pro masnou výrobu) Chlazení a zmrazování masa (význam podmínek úchovy při zpracování a uvádění na trh) Suroviny a operace v masné výrobě (včetně technického zázemí) Rozdělení masných výrobků (normy, vyhláška) Receptury, regionální výrobky, problematika solení a používání koření Trvanlivé masné výrobky (rozdělení do skupin, zásady výroby a úchovy) Vady masných výrobků Balení masa a masných výrobků, obaly Zpracování živočišných tuků

Praxe:

Praktická výroba tepelně opracovaných masných výrobků – vařeného výrobku, drobného masného výrobku, tyčového salámu aj.

Rozsah kurzu: 3 dny po 6 hodinách, praktická výuka proložená praxí

Termíny kurzů

Otvírá se podle zájmu.

Kontakt a místo konání

Kontaktní údaje
Zdeňka Šobová, Ing.
tel:
+420 545 135 *** Zobrazit

e-mail:
zdenka.sobova@... Zobrazit


Adresa
Zemědělská 5, 61300 Brno

O organizátorovi

Kontaktní údaje
tel:
+420 545 135 *** Zobrazit

e-mail:
czv@... Zobrazit

web: www.icv.mendelu.cz/cz

Adresa
Institut celoživotního vzdělávání - Mendelova univerzita v Brně
Zemědělská 5, Brno Zobrazit na mapě

Hodnocení kurzu

(hlasujte)