Detail kurzu

Adobe Dreamweaver - certifikovaný kurz

NICOM, a.s.

Popis kurzu

Adobe Dreamweaver – tento nástroj vám umožní psát čistý a validní kód HTML stránek a pracovat s kaskádovými styly (CSS), aniž byste museli dopodrobna znát principy HTML a CSS. S kódem umí zacházet jako pravý profesionál.

Cílová skupina

Po absolvování kurzu budete umět ovládat nástroj pro tvorbu webového obsahu, bude schopni vytvořit vlastní webovou stránku podle všech standardů. Naučíte se vytvářet formuláře a zpracovávat je, pracovat s AJAXovým frameworkem SPRY a pomocí PHP skriptu budete moci přistupovat do databází.

Tento nástroj vám umožní psát čistý a validní kód HTML stránek a pracovat s kaskádovými styly (CSS) i v nejnovějších standardech, jako je HTML 5 a CSS 3. S kódem umí zacházet jako pravý profesionál: nejenže má kvalitní WYSIWYG editor, ale kód zpracovává úhledně a podle programátorských zvyklostí, jako je například odsazování. Snad téměř všechny prvky máte přichystány, takře staší pár kliknutí a máte vytvořenu tabulku nebo formulář. Obrázky nebo flash animaci stačí do dokumentu jen přetáhnout. Odkazy vytvoříte ukázáním na konkrétní soubory. Prostě celá řada pomůcek, které, pokud se je naučíte využívat, budou pracovat za vás. Samozřejmostí je ověření validity stránky a případné návrhy řešení problémů s CSS. V Adobe Dreamweaveru můžete vyvíjet i dynamické stránky. Pro efekty skrývání objektů, záložek a podobně jsou připraveny kompletní kusy kódů (JavaScipt a HTML) včetně formátování (CSS), takže je stačí vzít a umístit na požadované místo. Během okamžiku máte vytvořenu například skládací harmoniku. A co víc. V Dreamweaveru můžete vytvářet dynamické stránky (například ASP, ColdFusion nebo PHP). Při ruce máte rovněž nápovědu při psaní kódu, kdy se vám automaticky ukazují možné značky nebo příkazy, stejně jako validaci dokumentu. V prostředí tohoto programu můžete kompletně spravovat své webové projekty, které máte možnost synchronizovat se vzdálenou složkou, například na testovacím serveru; proto víte, které soubory jsou aktuální a které ne. Navíc na jednom projektu může pracovat i více vývojářů, kteří si soubory, na kterých zrovna pracují, zablokují proti úpravám jinými kolegy. Při vyvíjení dynamických stránek vám pomůže celá řada drobností. Automaticky můžete napojit databázi, můžete přidávat jednoduchým způsobem kontroly formulářů nebo snadným způsobem vytvořit přihlašování uživatelů a jejich autorizace. Velkou výhodou je mít svůj lokální zkušební server a novinkou je živý náhled na stránku přímo v Dreamweaveru. Dreamweaver je skvělou pomůckou jak pro samostatné vývojáře, tak pro vývojářské týmy. Vytvoření webového projektu je dílem pár chvil – samozřejmě podle složitosti projektu to může být i déle. V Dreamweaveru byl vytvořen například náš systém pro hodnocení kurzů.

Kontaktní osoba

Vít Straka
+420 602 323 906
marketing@nicom.cz

Hodnocení




Organizátor