Detail kurzu

Adobe Flash - programujeme v ActionScriptu 3 - certifikovaný kurz

NICOM, a.s.

Popis kurzu

Na školení Adobe Flash – programujeme v ActionScriptu 3 se naučíte hlavně psát efektivní skripty. Proto se naučíte vytvářet soubory s externím skriptem, balíčky a vlastní třídy. Dozvíte se, jak vytvořit vlastní objekty s vlastnostmi jiných objektů a tříd. 

Adobe Flash Professional – nástupce Macromedia Flash – je software umožňující vytvářet animace v nejznámějším a nejrozšířenějším formátu na internetu. Kromě toho, pomocí programování v ActionScriptu, v současné době ve verzi AS3, jste schopni vytvářet interaktivní prvky – od jednoduchých tlačítek až po různé akce závislé například na pohybu myši po obrazovce. Naprogramovat se dá ale mnohem víc věcí a znalostí programování v AS3 dáte svým webovým aplikacím netušenou inteligenci.

Cílová skupina

Kurz programování v AS3 je určen pro všechny, kterým už nestačí pouze animovat objekty na scéně Flashového filmu nebo psát jednoduché skripty, ale chtějí je obohatit o nevídanou interaktivitu a inteligenci, naučit je komunikovat mezi sebou nebo vytvářet působivé objekty se svojí vlastní inteligencí. Absolvování kurzu vám nastíní možnosti, které Flash nabízí po stránce programování v ActionScriptu 3, tak, abyste byli schopni psát vysoce profesionální aplikace. Naučíte se psát efektivně Naučíte se hlavně psát efektivní skripty. Proto se naučíte vytvářet soubory s externím skriptem, balíčky a vlastní třídy. Dozvíte se, jak vytvořit vlastní objekty s vlastnostmi jiných objektů a tříd. Dozvíte se… Rovněž se dozvíte, jak efektivně napsat funkce nebo vlastnosti a metody tříd. Po absolvování kurzu budete umět nastavit vlastnost objektu tak, aby ji šlo jen přečíst nebo do ní pouze zapisovat. Naučíte se psát funkce a metody, které budete moci použít i pokud nenapíšete všechny její parametry nebo pokud nebudete ani vědět, kolik parametrů můžete na vstupu očekávat. Dozvíte se, jak správně aplikovat a využívat třídy jiných programátorů. Na jednoduchém příkladu se naučíte například detekovat kolize objektů jak vlastními metodami obsaženými ve Flashi, tak metodami externí třídy. Zjistíte, že lze předávat informace z jedné flashové animace do druhé – a to hned několika metodami. Vaše aplikace tak budou moci mezi sebou komunikovat. Dokonce se naučíte ukládat potřebné informace na lokálním počítači uživatele – jakési flashové cookies. XML soubory Zajímavou částí školení pak bude výuka vytváření a čtení souboru XML, takže budete moci načítat informace z databází či z RSS kanálů. Vytvoříme si vlastní GUI pro výstup z databáze! Také se naučíte práci s vrstvami pomocí AS3. Jednou z důležitých částí práce vývojáře je ladění aplikace: naučíme vás najít ve svém zdrojovém kódu hledat chyby, nechat si reportovat hodnoty proměnných při testování filmu, krokovat kód i využívat vzdálené ladění. Samozřejmostí je procvičení práce s komponentami a dalšími vestavěnými prvky aplikace Adobe Flash.

Kontaktní osoba

Vít Straka
+420 602 323 906
marketing@nicom.cz

Hodnocení




Organizátor