Detail kurzu

Microsoft Outlook - základní kurz

NICOM, a.s.

Popis kurzu

Budete moci rychle a efektivně komunikovat a spravovat Váš pracovní i osobní čas v programu MS Outlook. Je to často trápení, desítky emailů denně, některé s přílohami, jiné s vykřičníkem a nejstručnější od nadřízených. A co když přijde žádost o schůzku? A nakonec nařízení, že si máte přesně plánovat čas, aby kolegové a nadřízení měli on-line přehled, kdy máte opravdu volno a kdy jste pracovně zaneprázdněni.

Cílová skupina

Práce s elektronickou poštou

Naučíme Vás rychle a efektivně spravovat s nově příchozí i stávající elektronickou poštu. Budete pracovat s kontakty, úkoly a kalendářem, sami vytvoříte žádost o schůzku a pošlete vizitky. Vyzkoušíte si také založit pop3 účet na servery jako je Seznam, Centrum apod. (Obr. 1).

Zprávy

V kurzu se začíná vytvořením nové zprávy. Do zprávy se vloží několik souborů jako příloha, nastaví se stupeň důležitosti, příznak zpracování a později i jeden z vytvořených podpisů. Ze stávajících zpráv se uloží přílohy do předpřipravené složky na disk PC a nastaví se zprávě příznak zpracování (zpráva se automaticky zařadí mezi úkoly).

Vyzkoušíme si reakce na zprávu jako Odpovědět, Odpovědět všem a Předat dál. Přiřadíme zprávám barevnou kategorii. (Obr. 2).

Formátování písma a odstavců

Jelikož se většinou používá pro tvorbu nových zpráv program MS Word, vysvětlíme Vám nahrubo jak nastavit vlastnosti (formát) písma a odstavce. Přiznejte si, že většinou bojujete s mezerami mezi odstavci a s mezerou při snaze odsadit text na další stránku. Místo korektních nástrojů používáte chybně klávesu enter. Pro práci s MS Word doporučujeme samostatný kurz.

Vytváření podsložek v doručené poště

Pro lepší správu došlých zpráv se naučíte vytvářet podsložky, do kterých ručně přesunete stávající zprávy. Další možností je založení jednoduchého pravidla, které automaticky přesune zprávu, např. od konkrétního odesílatele či s konkrétním textovým řetězcem, v poli předmětu, do patřičné podsložky.

Kontakty a skupiny kontaktů

Využívat budete stávající kontakty a vytvoříte nové. Do kontaktů se vyplní podrobné údaje o osobě, vloží hlavní fotografie (pasová), vyplní kontaktní údaje a dokonce se vloží jakýkoli soubor jako příloha (např. životopis či prezentace). Kontakt odešlete jako přílohu ve zprávě (Obr. 3).

Kalendář

Nejen Vy potřebujete plánovat a efektivně spravovat pracovní a osobní čas, ale i Vaši kolegové v práci v rámci firemního, poštovního serveru Exchange budou očekávat, že při zadávání úkolu či žádosti o schůzku budou vidět rozložení Vašeho času (kdy máte volno a kdy jste naopak zaneprázdněni). Naučíte se vytvořit jednorázovou i opakovanou událost rozličných period a přesunout zpětně jejich termín. Do události lze vložit opět soubor jako přílohu.

Úkoly

Dlouhodobé úkoly jsou základ a z nich pak tvoříte (jednoduše třeba jen přetažením myší) dílčí události, které splnění úkolů posouvají na 100 % splnění. Úkol se dá zadat příjemci v rámci společné firemní sítě a to formou zprávy podobně jako „Žádost o schůzku“. Do úkolu je možno vložit i soubory jako přílohy.

Ostatní

Mimo jiné probereme Automatické podpisy, export všech osobních složek či jen vybraných jako zálohu do souboru PST, výroční události, poznámky a jejich zaslání ve zprávě, funkce Mimo kancelář a další.

Kontaktní osoba

Vít Straka
+420 602 323 906
marketing@nicom.cz

Hodnocení




Organizátor