Detail kurzu

Správce počítačové sítě - rekvalifikační kurz

NICOM, a.s.

Popis kurzu

V rekvalifikačním programu Správce počítačové sítě se naučíte pracovat s nejrozšířenějšími nástroji a metodami správy sítí na bázi produktů Microsoft Windows Server a s odpovídajícími klientskými systémy.

Cílová skupina

V rekvalifikačním programu se absolventi naučí pracovat s nejrozšířenějšími nástroji a metodami správy sítí na bázi produktů MS Windows Server a s odpovídajícími klientskými systémy. V jednotlivých částech výuky absolventi dokáží prakticky uplatňovat získané informace o sítích, jejich zavádění, i možnostech rozšiřování, podstatnou část tvoří seznámení s praktickou stránkou správy uživatelů a zdrojů v sítích, včetně správy síťové infrastruktury, to vše doprovázené mnoha cvičeními. Ač je kladen důraz získávání znalostí s co nejširší platností, program se optimálně zaměřuje na uplatnění absolventů v prostředí nejběžnějším v naší oblasti, tedy menší a střední firmy. Absolventi se naučí pracovat také s nejoblíbenějším produktem pro tato prostředí – MS Small Business Serverem.

Po úspěšném absolvování kurzu obdržíte osvědčení o rekvalifikaci, které vydáváme na základě pověření MŠMT. Základy sítí

Ačkoliv se oblast propojování sítí velice dynamicky vyvíjí, některé principy nás dlouhodobě provází. Ať už to jsou prvky kabeláže, nebo více či méně inteligentní propojovací zařízení (přepínače, směrovače). Pro pochopení i nejmodernějších trendů je tedy důležité začít u úplných základů, samozřejmě s reflektováním nejmodernějších trendů, včetně novinek v bezdrátových sítích.

Active Directory

Služba Active Directory prochází neustálým vývojem. Ten má ale spíše evoluční charakter a princip fungování se od doby Windows 2000 nijak drasticky nezměnil. Přibývá spousta různých šikovných funkcí a rysů, které správcům zjednodušují práci, či pomáhají zvýšit úroveň zabezpečení. Vzpomeňme např. řadiče pouze ke čtení (RODC), nebo velmi příjemné „Fine Grained Passoword Policies“, které již umožňují definovat politiky hesel různě v rámci jediné domény.

Infrastrukturní a aplikační služby

DHCP, DNS, Remote Desktop Services, VPN – aneb co všechno musí administrátor znát a používat, aby jeho síť běžela hladce, svižně a k maximální spokojenosti uživatelů.

Kontaktní osoba

Vít Straka
+420 602 323 906
marketing@nicom.cz

Hodnocení




Organizátor