Detail kurzu

Poznejte tajemství kaskádových stylů (CSS 3)

NICOM, a.s.

Popis kurzu

V moderním světě webových technologií se důrazně odděluje vzhled od obsahu: ať už z důvodu přístupnosti nebo kvůli vyhledávačům. Právě pro tvorbu vzhledu slouží CSS – Cascading Style Sheets neboli tabulky kaskádových stylů. S nimi lze vytvořit celý layout stránky: od těch nejjednodušších až po složité, které se kdysi tvořili tabulkami. Dokonce díky různým zápisům CSS si můžete vytvořit jeden styl pro normální obrazovku, jeden styl pro mobilní zařízení a jeden styl pro tisk (aby se třeba netisklo pozadí a barvy a nebyla vidět hlavička dokumentu). CSS jsou malý zázrak. My vás jej naučíme.

Pokud již základy ovládáte, rádi vás přivítáme na individuálním kurzu, na kterém se vám bude věnovat jeden z našich lektorů–profesionálů, který má s vývojem webových stránek a stylováním dlouholeté zkušenosti. S ním pak můžete vyřešit problémy, které vás trápí.


Cílová skupina

Krásné webové stránky Od okamžiku, kdy vám ukážeme, jak snadno se dá na webu měnit vzhled stránek, budou vaše stránky mnohem hezčí než s pomocí klasických, dnes již zastaralých HTML značek. Pomocí jiného zápisu stylu CSS 3 vytvoříte jiný vzhled pro tisk stránky, pro zobrazení na monitoru počítače nebo na chytrém telefonu či tabletu. Modifikace zdrojového HTML V nemálo případech je potřeba zasáhnout i do samotného HTML kódu. Na tomto kurzu vám ukážeme, jak jej modifikovat pro CSS tak, aby nebyl porušen ani tok textu ani sémantika, jak změnit vzhled například všech odstavců na stránce, nebo jen pár z nich nebo jen jeden konkrétní. Praxe je důležitá Vše se bude probírat na konkrétním případu, takže výsledkem bude hotová pomocí CSS 3 nastylovaná stránka, kterou budete vytvářet vy, naši posluchači. Zdrojový kód si budete moci odnést domů, stejně jako speciální příručku v PDF souboru napsanou našimi lektory speciálně pro tento kurz.

Kontaktní osoba

Vít Straka
+420 602 323 906
marketing@nicom.cz

Hodnocení




Organizátor